Действащият подробен устройствен план на столицата не предвижда строителство на лечебно

...
Действащият подробен устройствен план на столицата не предвижда строителство на лечебно
Коментари Харесай

МЗ с коментар относно бъдещата детската болница в София

Действащият обстоен организационен проект на столицата не планува строителство на лечебно заведение за болнична помощ на и към територията на МБАЛ " Лозенец “ ЕАД.

Това е отговорът на Министерство на здравеопазването след питане по Закона за достъп до социална информация във връзка с оповестеното от края на предходната година обединение на болница " Лозенец “ със СБАЛДБ " Иван Митев “ и оповестеното желание за строеж на детска болница на територията на болница " Лозенец “ от някогашния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. Запитването е направено от Националното радио.

От отговора на Министерство на здравеопазването излиза наяве, че няма позволение и контракт за градеж на лечебно заведение за болнична помощ в Южния парк, на и към територията на МБАЛ " Лозенец “ ЕАД.

От здравното ведомство прецизират по въпроса кой е настоящия контракт в момента за строителство на детска болница, че това е подписаният на 2 април 2020 година в резултат на извършена процедура за възлагане на социална поръчка по реда на Закона за публичните поръчки с предмет: " Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница “ сред министъра на опазването на здравето и ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ. Общата стойност на договора е 77 839 442,89 лева без Данък добавена стойност или 93 407 331,47 лева с включен Данък добавена стойност. Съгласно приложение № 1 към Договор разгънатата застроена площ на Националната многопрофилна детска болница е 47 156,00 кв. м.

Със Споразумение № РД-11-489/01.10.2020 година за заменяне на страна по Договор за инженеринг № РД-11-135/02.04.2020 година, подписано между Министерството на опазването на здравето, в качеството му на възложител, " Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД, в качеството му на правоприемен възложител, и ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ “, в качеството му на реализатор, всички права и отговорности по Договор за инженеринг № РД-11-135/02.04.2020 година са трансферирани от Министерството на здравеопазването на " Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД със единодушието на трите страни.

 На 09.10.2020 година " Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД е извършила авансово плащане на изпълнителя в уговорения в Договор за инженеринг, а точно 7 677 777,70 лева без Данък добавена стойност или 9 213333,24 лева с включен Данък добавена стойност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР